sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Ystävien kanssa

Teinin synttäreihin liittyen viikon kuluttua on tulossa vieraita. Se muistutti, että on useita muitakin ystäviä joita ei ole tavattu aikoihin. Tuttavapariskunta pyydettiin siis muutamalle viinilasilliselle ja mukaan liittyvät myös naapurit seinän takaa. Tarjottavan piti olla nopeasti valmistuvaa, " helposti hyvää". Päädyin bruschettaan kolmella eri täytteellä sekä teinin lemppareihin vihersimpukoihin. Simpukat olivat jo kadonneet parempiin suihin , mutta kuvasta ei huomaa, että bruschetan täytteistä oli rippeet jäljellä, kun muistin ottaa kuvan.




BRUSCHETTA KOLMELLA TÄYTTEELLÄ

2 patonkia
oliiviöljyä
valkosipulia

1. Viipaloi patongit ja paista uunissa grillivastuksen alla viitisen minuuttia
2. Liruttele jokaiselle patonkiviipaleelle oliiviöljyä ja hankaa viipaletta halkaistulla valkosipulin kynnellä

TOMAATTINEN

4 terttutomaattia
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
basilikaa

1. Poista tomaatista kova kanta ja kuutioi pieneksi. Valuta liika mehu pois
2. Hienonna valkosipulit ja basilikan lehdet
3. Yhdistä kaikki aineet

KANTTARELLINEN

3 dl kanttarelleja
sipuli
valkosipulinkynsi
timjamia
suolaa
mustapippuria
muskottia
rypsiöljyä, voita

1. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla
2. Pilko kanttarellit pieneksi ja lisää pannulle,
3. Lisää hienonettu timjami ja mausteet

KOLMANTENA TÄYTTEENÄ PARMANKINKKU

****

GRATINOIDUT VIHERSIMPUKAT

1 kg vihersimpukoita kuorineen (pakaste)

3 valkosipulinkynttä
2 pientä kuivattua chiliä
2 tl timjamia
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl raastettua parmesaania

oliiviöljyä

1. Kuori ja hienonna valkosipulit
2. Hakkaa chilit pieneksi
3. Yhdistä öljyä lukuunottamatta täytteen aineet
4. Jaa täyte vihersimpukoille , lirauta vähän öljyä jokaiselle simpukalle
5. Gratinoi grillivastusten alla pari minuuttia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti