torstai 8. lokakuuta 2009

Avokado


Avokado on teiniä lukuunottamatta koko perheen herkkua. Avokadot ovat vain valitettavasti Suomessa useimmiten täysin ala-arvoisia, pieniä ja kivikovia. Nyt ketjuliikkeessämme oli reilun greipin kokoisia ja ihanan pehmeitä avokadoja. Pari päätyi salaattiin ja pari odottelee lauantain aamiaista.

AVOKADO-KATKARAPUSALAATTI

2 isoa avokadoa
1/2 ruukkusalaattia
rucolaa
verigreippi
2 appelsiinia
500 g katkarapuja

***
kastike:
1/2 sitruunan mehu
5 rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1 tl hunajaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
mustapippuria myllystä
tuoretta sitruunatimjamia hienonnettua

1. Sulata katkaravut
2. Valmista kastike ja kaada siitä 1/2 katkaravuille & sekoita
3. Tee salaatista "peti" salaattiastian pohjalle
4. Halkaise avokado, poista kivi ja lohko ohuiksi viipaleiksi. Levitä avokadoviipaleet salaatille.
5. Kuori greippi & appelsiinit veitsellä (hedelmälihaan asti), irrota hedelmäliha veitsellä kalvoista ja laita avokadojen päälle. Purista hedelmästä loppu mehu salaatin päälle
6. Laita katkaravut hedelmien päälle ja valuta loppu kastike salaatille

Annos riittää hyvän leivän kanssa kolmelle pääruokana, 6-8 alkupalana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti