sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Makaronilaatikon rapeaa pintaa

Kukapa ei pitäisi makaranilaatikon rapeasta pinnasta. Jotta rapeutta riittää mahdollisimman paljon, voi makaronilaatikon paistaa uunipellillä. Ostin kilon pakkauksen broilerin jauhelihaa tarjouksesta ja jatkojalostin sen jauhelihapihveiksi, pulliksi sekä makaronilaatikoksi. Laatikko sai uutta twistiä tacomausteesta. Kahden aikuisen taloudessa makaronilaatikkoa tulee tehtyä harvoin, joten siihen tavallisesti käytettävää sarvimakaronia ei meillä ollut. Käytin siis kotoa löytyvää fusillipastaa, jota ei tähän todellakaan tarvita. Lisäksi tein avokadosalsaa, myös tomaattisalsa tai vihreä salaatti sopisivat. Yhdet annokset nautimme perjantaina, yhden laitoin jääkaapppiin yrittäjälle alkuviikon lounaaksi ja loput pakastin minigrippeihin annospaloina.

TEXMEX-PELTIMAKARONILAATIKKO BROILERIN JAUHELIHASTA

400g pastaa
400g broilerin jauhelihaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
prk tomaattimurskaa
pss tacomaustetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl maukasta juustoa raastettuna
rypsiöljyä
(halutessasi 1 hienonnettu chili, lisää pannulle yhtäaikaa sipuleiden kanssa)

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat
2. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan 
3. Paista jauheliha murumaiseksi. Lisää paistamisen puolessa välissä sipulit mukaan ja lopussa pussillinen tacomaustetta ja reilu loraus vettä, sekoita hyvin
4. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty pasta ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille
5. Vatkaa kananmunat sekaisin, lisää maito ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada pastan päälle. Levitä raastettu juusto pinnalle ja paista 200-asteessa n 40 minuuttia

Valmistusaika: 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti