lauantai 9. tammikuuta 2021

Porkkanahummusta, kanaa ja kvinoaa

Minulla on aina purkki kikherneitä kaapissa, jos iskee hummuksen kaipuu. Hummus sopii minusta erityisen hyvin lampaan kanssa, myös uunijuureksille se on hyvä pari. Jos hummusta aterialta jää, se on hyvää myös leivän päällä. Olen seurannut uskollisesti samaa reseptiä. Tässä taannoin kikherneitä ei ollutkaan, ja hummus valmistui valkopavuista. Hyvää sekin. Hummukseen sopivat myös juurekset tai vaikka lehtikaali. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa porkkanahummusta. Paahdoin porkkanat valkosipulin kanssa uunissa. Hummuksen kanssa tarjolla oli mausteista kanaa, ja kylmä salaatti kvinoasta ja vihanneksista (tomaattia, kurkkua, paprikaa, kevätsipulia ja korianteria)

HUMMUS PAAHDETUSTA PORKKANASTA

3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
rosmariininoksa
rypsiöljyä
1 tlk kikherneitä
2 rkl tahinia
1/2 tl juustokuminaa
ripaus suolaa, mustapippuria
2 rkl limetinmehua

1. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet, mutta älä kuori. Laita porkkanat, valkosipulinkynnet ja rosmariininoksa uunivuokaan. Kaada päälle loraus rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele sekaisin. Nosta vuoka uuniin 200-asteeseen ja paista kunnes porkkanat ovat pehmeitä, noin 30 minuuttia
2. Kaada kikherneistä liemi pois ja huuhtele ne
3. Yhdistä kikherneet, kypsät porkkanat, valkosipulinkynnet (nyt ilman kuorta), limetinmehu ja tahini korkeassa kulhossa. kaada sekaan porkkanoiden mukana ollut öljy. Mausta juustokuminalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti