sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Lohi, riisi ja sitruuna eli sitruunainen lohirisotto

Ruuanlaitto kolmelle tai nykyisin usein vain kahdelle vaatii minulta enemmän pohtimista ostettavista määristä, jotta minimoin hävikin ja aterioissa on vaihtelua. En edelleenkään osaa ostaa raaka-aineita vain yhteen ateriaan ja usein isompi hankinta on kilohinnaltaan edullisempi. Hyödynnän paljon pakastinta. Joskus pakastan osan valmiista ruuasta myöhemmin syötäväksi. Pidän kuitenkin paljon keittiössä touhuamisesta ja teen mielelläni ruokaa päivittäin. Siksi jaan vaikkapa lohifileen osiin ja osan valmistan tuoreeltaan ja osan pakastan annospaloina tulevan varalle. Pastaan tai risottoon riittää pienempikin pala ja silti makua on riittävästi. Tätä ohjetta mukaillen voi käyttää myös joulupöydästä jäänyttä savukalaa. 



SITRUUNAINEN LOHIRISOTTO

1 iso (salotti)sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 l kiehuvaa kasvislientä 
suolaa
2 dl pakasteherneitä
sitruuna (kuori)
150g pala lohta
25 g parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami. Sulata pakasteherneet
2. Kuullota sipuleita ja timjamia pari minuuttia rypsiöljyssä. Lisää riisi ja jatka paistamista sekoitellen kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä
3. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää jokaisen kauhallisen yhteydessä ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Toista kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty, riisi on napakan kypsää ja risotto valuvaa. Tähän menee noin 20 minuuttia
4. Paista lohi pannulla timjamin kanssa juuri ja juuri kypsäksi, mausta suolalla
5. Raasta parmesaani ja sitruunankuori ja sekoita ne herneiden kanssa risoton joukkoon
6. Paloittele lohi ja sekoita kevyesti risoton joukkoon.

Sunnuntailounaalla voit paistaa muutaman jättikatkaravun risoton päälle

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti