maanantai 21. joulukuuta 2020

Keitto jouluvalmisteluiden lomassa

Töissä ollessani varmistin alkuviikon ruokailut tekemällä viikonlopun ruokia vähän isommat annokset tai keittämällä sunnuntaina keiton, jota sitten lämmitettiin alkuviikolla pari kertaa. Tämä sama sopii jouluun valmistautuessa. Aikaa jää leipomiselle, siivoamiselle tai vaikka joululaulujen kuuntelulle, kun ruokana on maukas soppa, jonka maut vain syventyvät lämmittäessä. Sovellettu ohje Pirkasta. Tämä keitto oli myös kaapintyhjennysruokaa, sillä en ostanut mitään erityisesti tätä keittoa varten. Keitto toimisi myös ilman jauhelihaa. Linssit tuovat tarvittavan proteiinin.

MAROKKOLAINEN JAUHELIHAKEITTO
(kuudelle- kahdeksalle)

500g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 perunaa
pieni kesäkurpitsa
2 dl punaisia linssejä + 1 dl vihreitä linssejä 
(nyt pakasteesta valmiiksi keittämiäni)
rypsiöljyä
lihaliemikuutio
1 1/2 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl (huhmareessa jauhettuja) korianterinsiemeniä
1 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
*
tuoretta persiljaa

1. Paista jauheliha ja nosta sivuun
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa parin sentin tikuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi
3. Kuumenna kattila, lisää rypsiöljy ja sipulit. Paista hetki, lisää mausteet, paista sekoitellen minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Sekoita hyvin. Lisää porkkanat ja linssit. Keitä 5 minuuttia, lisää perunat ja paistettu jauheliha. Keitä 5 minuuttia, lisää kesäkurpitsa. Keitä 5 minuuttia. Lisää pinnalle persiljaa ja tarjoile

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti