SUPPILOVAHVEROTÄYTTEISET UUNIPERUNAT
1-2 perunaa / ruokailija
*
suppilovahveroita (kuivattuja tai syksyllä tuoreita)
sipulia
valkosipulia
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
timjamia (edelleen hengissä pihalla)
kuivattujen sienten liotuslientä
suolaa , mustapippuria
sinihomejuustoa
kuohukermaa
*
cheddaria tai muuta kaapista löytyvää juustoa
1. Laita kuivatut sienet veteen likoamaan mieluiten muutama tunti ennen ruuan valmistusta
2. Aloita perunoista. Keitä ne kuorineen tai kääri folioon ja paista 200-asteessa tunti
3. Valmista suppilovahveromuhennos perunoiden kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit, purista suppilovahveroista vesi pois (=talteen) ja hienonna sienet. Riivi timjamista lehdet
4. Paista sieniä, sipuleita ja timjamia voi-rypsiöljyseoksessa viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sienten liotusvettä ja anna kiehua kokoon. Lisää kermaa ja sinihomejuustoa, sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta (varovasti suolan kanssa, vaikka sienet suolaa tarvitsevatkin, sillä sitä on jo sinihomejuustossa)
5. Puolita perunat ja koverra sisusta pois mahdollisimman paljon, kuoren pitää jäädä ehjäksi
6. Yhdistä perunoiden sisus ja suppilovahveromuhennos ja sekoita tasaiseksi. Laita koverretut perunat uunivuokaan ja jaa sieni-perunaseos takaisin kuoriin. Raasta päälle reilusti juustoa ja paista 200-asteessa puolisen tuntia. Tarjoile salaatin kanssa
Teinineidin perunoissa sipuleiden kanssa ruskistettua jauhelihaa ja mustapippurituorejuustoa perunoiden sisustan kanssa sekoitettuna
Valmistusaika: 2 tuntia + sienten liotus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti