Tuulisena talvipäivänä maistuu kunnon pataruoka.Juurekset kypsyvät pehmeiksi suolakuoren alla ja ne lisätään pataan vasta lopussa. Täyteläistä makua tuovat punaviini, aurinkokuivatut tomaatit ja misotahna. Lihaa tässä padassa ei ole, eikä sitä kaipaakaan. Vaihdoin Glorian Ruoka & viinin ohjeen portobellosienet itsekerättyihin suppilovahveroihin.
UUNIJUURESPATA
500g palsternakkaa
300 g porkkanoita
200g juuriselleriä
1 1/2 kg karkeaa merisuolaa
*
1 dl kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl kuivattuja suppilovahveroita + vettä liottamiseen
300g munakoiso
4 salottispulia
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 dl punaviiniä
3 rkl misotahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
2 kevätsipulinvartta
(tuoretta lipstikkaa,olisin laittanut, jos olisi ollut)
1. Pese juurekset hyvin (älä Kuori) ja kuivaa. Levitä puolet suolasta uunivuokaan, ja juurekset suolan päälle. Levitä loopu suola juuresten pinnalle. Paista 1h 30min 200-asteisessa uunissa
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljyä padassa ja ruskista tomaatit molemmin puolin, nosta sivuun. Paista sienet ja nosta sivuun. Kuutioi munakoiso ja paista paloja öljyssä pari minuuttia, lisää sipulit ja jatka paistamista toiset par minuuttia. Lisää sienet ja tomaatit pataan
3. Kaada pataan punaviini ja anna kiehahtaa
4. Lisää misotahna, tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja vesi. Mausta mustapippurilla. Nosta pata uuniin ja hauduta 40 minuuttia
5. Kaiva kypsät juurekset suolan seasta ja poista niistä suola. Paloittele juurekset pataan. Viimeistele kevätsipulilla
Valmistusaika: 2 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti