tiistai 8. lokakuuta 2019

Marokon makuja keitossa

Syksyn värejä toistavat erikokoiset kurpitsat huokuttelivat. Erilaisia kurpitsareseptejäkin on mukavasti tarjolla. Teinineidin koulun "syödään yhdessä" illassa yhtenä ruokana oli erittäin maukasta kurpitsakeittoa. Kurpitsakeittoa tein tänäänkin, marokkolaisella makumaailmalla. Minusta keitto kaipasi makeutta, joten lisäsin hunajan ohjeeseen. Ohje Maku-lehdestä. Ostamastani kurpitsasta meni keittoon puolet, joten loppuviikosta taidan tehdä kurpitsacurrya  vai tekisikö salaattia?

MAROKKOLAINEN KURPITSAKEITTO

500g myskikurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl savupaprikaa
2 tl harissatahnaa
1 l vettä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl tahinia
1 limetin mehu

päälle:
1tlk à 380g kikherneitä 
tuoretta korianteria

1. Kuori kurpitsa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. (Alkuperäisessä ohjeessa raastettiin) Kuori ja viipaloi sipulit
2. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä, lisää kurpitsakuutiot ja tomaattipyree, savupaprika sekä harissa. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi ja suola ja anna keiton kiehua hiljakseen 20-30 minuuttia. Soseuta keitto kun kurpitsat ovat pehmeitä (jos teit keiton raasteesta, soseuttamista ei tarvita ja keittoaikakin on lyhyempi) Lisää hunaja, tahini ja limetin mehu
3. Keiton kiehuessa valmistele kikherneet. Valuta herneet, ja paista niitä öljyssä kunnes ne alkavat rapeutua. Kikherneet "räjähtelevät" paistuessaan, joten laita niiden päälle kansi
4. Tarjoile keitto kikherneiden ja korianterin kanssa

Valmistusaika: 30-40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti