MAROKKOLAINEN KURPITSAKEITTO
500g myskikurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl savupaprikaa
2 tl harissatahnaa
1 l vettä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl tahinia
1 limetin mehu
päälle:
1tlk à 380g kikherneitä
tuoretta korianteria
1. Kuori kurpitsa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. (Alkuperäisessä ohjeessa raastettiin) Kuori ja viipaloi sipulit
2. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä, lisää kurpitsakuutiot ja tomaattipyree, savupaprika sekä harissa. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi ja suola ja anna keiton kiehua hiljakseen 20-30 minuuttia. Soseuta keitto kun kurpitsat ovat pehmeitä (jos teit keiton raasteesta, soseuttamista ei tarvita ja keittoaikakin on lyhyempi) Lisää hunaja, tahini ja limetin mehu
3. Keiton kiehuessa valmistele kikherneet. Valuta herneet, ja paista niitä öljyssä kunnes ne alkavat rapeutua. Kikherneet "räjähtelevät" paistuessaan, joten laita niiden päälle kansi
4. Tarjoile keitto kikherneiden ja korianterin kanssa
Valmistusaika: 30-40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti