sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Puutarhahommia ja perunoita

Ulkona loistavat syksyn värit, sää on jo epävakaista, mutta edelleen lämmintä. Sunnuntaisen päiväkävelyn jälkeen jäimme puutarhaan puuhastelemaan. Siirsimme suurimman osan lakastuneista kukista biojätteeseen, oransseina  hehkuneet kehäkukat saivat vielä jatkaa kukintaansa. Lehtipersilja, timjamit ja rosmariini kukoistavat edelleen yrttiruukussa, joten ne saavat jatkaa kasvuaan patiolla. Suurin osa terassikalusteista siirrettiin sisätiloihin. Aurinkoinen iltapäivä  houkutteli istahtamaan  ja nauttimaan auringosta, eli tuolit saivat jäädä toistaiseksi paikoilleen. Ruokana eiliset potut jalostettuina sekä eiliseltä syksyn toistaiseksi viimeisen grillauksen entrecoteeta. Ohje GRV


PERUNOITA, FETAKASTIKETTA JA OLIIVITAHNAA

perunoita
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Fetakastike:
200g fetajuustoa
3 dl maustamatonta jugurttia
raastettua sitruunankuorta

Oliivitahna:
1 1/2 dl kalamataoliiveja (kivettömiä)
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua

1. Pese perunat hyvin. Keitä kuorineen suolatussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä
2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita perunat uuni pellille ja litistä. Pirskota perunoiden päälle öljyä ja kierrä myllystä reilusti suolaa ja mustapippuria. Kääntele käsin sekaisin. Paista perunoita noin vartti tai kunnes pinta saa hyvin väriä
3. Sekoita feta, jugurtti ja sitruunankuori sauvasekoittimella
4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki oliivitahnan aineet sauvasekoittimella tasaiseksi
5. Tarjoile fetakastike ja oliivitahna perunoiden kanssa

Valmistusaika: 40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti