lauantai 5. lokakuuta 2019

Cafe Engelin klassikko kotikeittiössä

Aurinkoinen syyspäivä. Kauppareissu kävellen, ostoslistan kanssa. Tuoreessa Glorian Ruoka & Viinissä oli resepti, jonka toteuttamista odotin. Juurekset ja erityisesti punajuuri ovat sekä yrittäjän, että minun lempiaineksia. Jo reseptiä lukiessa tuntui, että tavalliset punajuuripihvit on nostettu uudelle tasolle. Pikkuisen muuntelin ohjetta, riisin tilalle ohraa ja herkkusienien tilalle kanttarelleja. Muutama muukin muutos tapahtui, eli tässä ohje kuten minä sen toteutin. Alkuperäisessä reseptissä kehuttiin pihvien rakennetta. En mielestäni saanut pintaan riittävää rapeutta, kokonaisuus oli kuitenkin odottamisen arvoinen. Painomitat kuorittuina. 

CAFE ENGELIN PUNAJUURIPIHVIT
(8 kpl/ kahdelle-kolmelle pääruokana)

3/4 dl esikypsytetty rikottu ohra
(vettä ja kasvisliemikuutio keittämiseen)
300g punajuuria
50g salottisipulia
50g  parmesaania
1/2 dl pankojauhoja
pari tippaa tabascoa
*
pankojauhoa
voita
*
Suolakurkkumajoneesi:
suolakurkku
1 dl majoneesia

Lisäksi:
kanttarelleja
salaattisekoitusta, ituja/versoja
saksanpähkinöitä
parmesaanilastuja

1. Keitä ohra ja jäähdytä
2. Valmista suolakurkkumajoneesi eli hienonna suolakurkku majoneesin joukkoon
3. Paista kanttarellit voissa ja mausta suolalla, pidä lämpimänä
4. Kuori ja raasta punajuuret
5. Raasta parmesaani. Kuori ja hienonna sipulit
6. Kuumenna uuni 170-asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet ja muotoile käsin pihveiksi pankojauhojen avulla. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen voissa rapeiksi molemmin puolin
7. Tarjoa pihvit suolakurkkumajoneesin, kanttarellien, salaatin ja muiden lisukkeiden kanssa

Valmistusaika: 1 tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti