lauantai 27. lokakuuta 2018

Syksyn viimeiset mökin savustimesta ja grillistä

Olemme mökkeilleet pidennettyjä viikonloppuna loman jälkeen parin viikon välein. Pari kertaan olen ottanut perjantain vapaaksi, muuten perjantai on kulunut tavallisen perjantain tapaan puhelinpalavereisa. Koulun syyslomalla myös teinineiti lähti mukaan. Sää suosi lomalaista, joten ruokakin oli mukava valmistaa grillikatoksella. Savustimeen broileria, tavallisesti marinoin broilerin srirachan ja vaahterasiirapin seoksella. Nyt olin ottanut kotoa mukaan erilaisia maustekastikkeita ja koska käytin Pirkan kevyesti suolattua kokonaista broileria, en marinoinut sitä etukäteen, sen sijaan käytin harissaa majoneesin maustajana. Salaatti alkoi rakentua broilerin savustuessa. Söin taannoin tomaatti-kikhernesalaattia kylmänä versiona. Koska mökkipaikkakunnan marketissa oli useampaa eri tomaattilaatua tarjolla, tulin ostaneeksi niitä sen enempää suunnittelematta. Paahdoin tomaatit grillin parilalla. Harissa sai maustaa myös salaattia. Pihan yrttiruukut kukoistivat vielä, joten sieltä vihreää ja viimeistely fetalla, jota sitäkin olin ostanut sen enempää suunnittelematta. Kikherneet tekevät salaatista täysipainoisen aterian myös kasvissyöjälle.

LÄMMIN KIKHERNE-TOMAATTISALAATTI

2 isoa terttutomaattia
3 keltaista luumutomaattia
250g punaisia kirsikkatomaatteja
6 aurinkokuivattua tomaattia
(öljyssä säilöttyjä)
1 tlk kikherneitä
1 punasipuli
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
yrttejä 
(nyt lehtipersiljaa ja timjamia pihan yrttilaatikosta)
harissatahnaa
fetajuustoa

1. Leikkaa terttu - ja luumutomaatit sekalaisen mallisiksi lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit Halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna yrtit karkeasti
2. Valuta kikherneistä liemi ja kaada herneet uunivuokaan. Lorauta vuokaan öljyä, ruokalusikallinen harissatahnaa ja sekoita
3. Nosta kikherneet kuuman grillin ylätasolle ja anna paahtua. Ole varovainen, sillä ne saattavat poksahdella. Paahda sipuli parilalla, kunnes se saa vähän väriä ja nosta tarjoiluastiaan. Levitä tomaatit laji kerrallaan grillin parilalle ja anna paahtua hetki.(aurinkokuivattuja tomaatteja ei paahdeta) Nosta lämpimät tomaatit  (ja aurinkokuivatut tomaatit) tarjoiluastiaan. Kaada kikherneet sekaan. Lorauta päälle rypsiöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä yrtit pinnalle ja sekoita. Tarjoillessa murustele päälle fetajuustoa

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti