sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Stuffed calamari

Teini saateltiin aamulla kentälle ja kohti Etelä-Carolinaa ja opintoja. Myös neidillä ja minulla on tänään loman viimeinen päivä. Eilen kävin vielä teinin kanssa myöhäisnäytöksessä katsomassa Star Warsin uusimman. Yrittäjä ja neiti eivät ole triologioiden ideaa löytäneet, joten Star Wars on ollut teinin ja minun juttuni. Ruuaksi valmistin jo aiemmin lupaamiani täytettyjä kalmareita. Googlailin aikani ja päädyin kehittämään oman reseptini, joka täydentyi vielä kokatessa lisää. Täytettä tuli varsin reilusti ja siitä myöhemmin. Jonkinverran askartelua, mutta palkitsee vahvoilla, aidoilla mauilla. Ja edelleen mustekala saa tässä blogissa kuulua äyriäisiin.




TÄYTETYT KALMARIT TOMAATTIKASTIKKEESSA

3 kalmariputkea n. 15 cm pitkiä (pakaste)
kuudelle

täyte:
300g pieniä katkarapuja (pakaste)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 punainen chli
1 pieni mausteinen makkara (nyt HK:n Carlos)
1 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 dl pankojauhoja
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä, suolaa
rypsiöljyä

kastike:
rypsiöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lehtisellerin varsi
1 pieni mausteinen makkara (nyt HK:n Carlos)
2 tlk tomaattimurskaa
vettä
kanaliemikuutio
muutama oliivi
mustapippuria myllystä, suolaa

1. Ota kalmarit ja katkaravut edellisenä päivä jääkaappiin sulamaan
2. Valmista kastike hautumaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi lehtiselleri ja makkara pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä isossa kattilassa, lisää selleri ja makkara. Jatka paistamista välillä sekoittaen viitisen minuuttia. Kaada tomaattimurska sekaan. Huuhtele purkit vedellä ja kaada vesi sekaan. Lisää hienonnetut oliivit ja kanaliemikuutio. Anna hautua välillä sekoittaen reilu tunti. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike uhkaa kuivua liikaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Puhdista kalmarit, poista tarvittaessa sisällä olevat kovat osat. Huuhtele ja kuivaa
4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuutioi makkara pieneksi. Hienonna timjami ja persilja. Leikkaa katkaravut vähän pienemmiksi
5. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää chilit, timjami ja makkara. Paista viitisen minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu jäähtymään
6. Sekoita kaikkia täytteen aineet, tarkista maku. Leikkaa kalmarien pinnalle kevyt ristikko, kuitenkin rikkomatta läpi. Täytä kalmarit, jätä vähän varaa, sillä kalmarit kutistuvat kypsyessään. Ompele paistilangalla kalmarit umpeen. Sivele pinta rypsiöljyllä ja paista nopeasti parilapannulla pintaan väri ja nosta kalmarit tomaattikastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllö 40-50 minuuttia
6. Tarjoile pastan kanssa

Valmistusaika: 1 h + kastikkeen hauduttaminen 1 h + kalmarien hauduttaminen 50min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti