perjantai 5. tammikuuta 2018

Huonepalveluarkea -Club Sandwich

Joululoman loppua mennään. Rentoutumista kotona ja mökillä, yksi hotelliyökin mahtuu mukaan. Työelämässä hotelliyöt ja matkustaminen ovat onneksi vähentyneet reilusti kymmenen vuoden takaa. Muutaman vuoden aktiivisen, lähinnä onneksi vain Eurooppaan rajoittuvan, matkustamisen jälkeen ainakin minulla hommasta katosi gloria aika tehokkaasti. Vaikka aiempina vuosina jopa Euroopan lennot mentiin busineksessa ja uusia kaupunkeja tuli bongattua paljon, hotellit olivat kaikkialla samanlaisia. Useimmilla reissuilla ei nähnyt kuin sen hotellin, joka pahimmassa tapauksessa sijaitsi lentokentällä. Kuten koko Euroopan yhteen kokoavalla Amsterdamin kentällä Schipholissa, Hilton tuli varsin tutuksi. Jos työnantajan puolesta ei ollut yhteistä iltapalaveria ja sen myötä ruokailua, ilta kului hotellihuoneessa töitä tehden. Euroopan ja pohjoisen Amerikan puolella hotellin huonepalvelulistalla löytyy ainakin jonkinlainen burgeri sekä club sandwich. Burgerit eivät ole koskaan uponneet, ja jos valinnanvaraa ei ole ollut, tilaukseen päätyi club sandwich. Tässä versio, jota tein tänään ensin entiselle teinille  ja ystävälleen golftreenien jälkeen ja yrittäjälle ja minulle nuorten lähdettyä biljardisalille. Hotelleissa leipä tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Minulla ranskalaiset ovat jääneet syömättä, sillä leipä täytteineen on jo varsin täyttävä.



CLUB SANDWICH
(yhdelle nälkäiselle)

3 viipaletta paahtoleipää
1 broilerin (ohut) fileeleike (tai vastaava)
1 kananmuna
avokadoa (tarvitset 1/4)
 kaksi tomaattiviipaletta
muutama viipale jäävuorisalaattia
paistettuja pekoniviipaleita (nyt broileripekoni)
2 rkl majoneesia
2 rkl BBQ-kastiketta
suolaa, mustapippuria  maustamiseen
rypsiöljyä paistamiseen

1. Paista ja mausta broileri (jos et käytä valmiiksi paistettuja, aiemmalta aterialta jääneitä), mausta suolalla ja mustapippurilla. Halkaise leike lähes kokonaan ja avaa
2. Paahda leivät
3. Sekoita majoneesi ja BBQ-kastike
4. Paista kananmuna molemmin puolin ja mausta
5. Siivuta avokado (ja tomaatti ja irrottele salaatin lehdet)
6. Sivele BBQ-majoneesia paahdetuille leipäviipaleille
7. Laita yksi leipäviipale (majoneesipuoli ylöspäin) lautasella, päälle  salaattia, paistettua broileria ja kananmuna
8. Nosta päälle majoneesilla sivelty leipä (majoneesi alaspäin) ja sivele majoneesia myös leivän päälle. Laita päälle pekonia, salaattia, avokadoviipaleita ja tomaattiviipaleita. Nosta päälle majoneesille sivelty leipä (majoneesipuoli  alaspäin)
9. Nosta leipä lautaselle ja laita cocktail-/ grillitikut leivän pariin kulmaan ja leikkaa leipä halki ja tarjoile

Valmistusaika: 30-40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti