torstai 11. tammikuuta 2018

Crab cakes

Tiesin jo lauantaista ruokaamme suunnitellessani, ettei mustekala tässä muodossa ole neidin mieleen, vaikka hän friteeratuista mustekalarenkaista pitääkin. Onneksi ruokaan kuului pastaa ja maukas tomaattikastike, joten hän saisi pärjätä niillä. Kalmarien täytettä tuli kuitenkin reilusti ja pienellä muokkauksella sain neidinkin makuun olevan lisäkkeen. Tässä täytteen resepti rapukakkuohjeeksi muokattuna. Sovita kakkujen koko tarkoitukseen. Lisäksi sopii esimerkiksi korealaistyyppinen dippikastike

RAPUKAKUT
15, halkaisija  4-5 cm

rapukakut:
350g pieniä katkarapuja (pakaste)
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 punainen chli
1 mausteinen makkara (nyt HK:n Carlos)
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl pankojauhoja
3  kananmunaa
mustapippuria myllystä, suolaa
rypsiöljyä

+ pankojauhoja levittämiseen

dippikastike:
1 dl  soijakastiketta
 1/2 dl riisiviinietikkaa
1 punainen chili, hienonnettuna 
(voimakkuus oman maun maun mukaan)
1 valkosipulin kynsi, kuorittuna & hienonnettuna
1 tl seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

1. Valmista massa. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuutioi makkara pieneksi. Hienonna timjami ja persilja. Leikkaa katkaravu vähän pienemmiksi
5. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää chilit, timjami ja makkara. Paista viitisen minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu jäähtymään
6. Sekoita kaikkia täytteen aineet, tarkista maku. Levitä lautaselle pankojauhoja. Ota pari lusikallista  (tai käyttötarkoituksen mukaan) massaa käteen ja painele jauhoissa. Paista reilussa rypsiöljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Massa on hyvin pehmeää ja vaikeasti käsiteltävää,  mutta paistuessaan kiinteytyy
7. Sekoita kaikki dipin aineet  ja tarjoile rapukakkujen kanssa

Valmistusaika: 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti