maanantai 31. heinäkuuta 2017

Vartaita

Vartaat ovat kätevää grillattavaa. Pienemmmät palat imevät hyvin marinadin ja grillautuvat nopeasti. Vartaisiin voi pujotella erilaisia aineksia, kun huolehtii että kypsymisajat ovat suurinpirtein samat. Vartaiden makumaailmaa voi vaihdella vaikka päivittäin, niin ei pääse kyllästymäänkään. Kätevää, vai mitä? 
En kyllä muista milloin meillä olisi viimeksi grillattu vartaita. Viime mökkireissulle lähti mukaan jääkaapista kaikkea, mitä ei voinut sinnekään useammaksi päiväksi jättää; muunmuassa puolikas ananas, pekonipaketti, jonka päiväys läheni ja palanen kassleria. Mökillä leikkelin ananaksen ja kasslerin reiluiksi paloiksi ja pujottelin pekonin kanssa vartaisiin. Ei tämä huonoakaan ollut.

POSSU-ANANASVARTAAT

pala kassleria
pekonia
ananasta
*
teriyaki-kastiketta

1. Laita puiset varrastikut veteen likoamaan 
2.Leikkaa kasser reiluiksi kuutioiksi. Laita palat muovipussiin ja kaada päälle teriyaki-kastiketta. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin marinoitumaan tunniksi
3. Leikkaa ananas reiluiksi kuutioiksi ja pujottele vartaisiin kasslerin kanssa, Pujottele pekoni polvelemaan kasslerin ja ananaksen väliin
4. Grillaa vartaat kypsiksi, valele marinadilla grillauksen aikana ja tarjoile

Valmistusaika: 30 minuuttia + marinointi 1 tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti