lauantai 15. heinäkuuta 2017

Ribsejä

Ribsien kypsennyksessä on useampia koulukuntia, alkaen kaasu- ja hiiligrillistä ja pitääkö ribsit keittää ennen grillausta. Meillä ribsit on keitetty ja sen jälkeen grillattu.Nyt sovelsin omaa reseptiäni ja edelleen keitin ribsit, mutta tällä kertaa marinointiliemesssä. Yritäjän mukaan "best ribs ever"Lisäkkeenä coleslaw ja feta-vesimelonisalaatti.



POSSUN RIBSIT
(kuudelle)

3kg possun ribsejä 
(nyt spare ribs), eli 500g / nuppi
*
1l kolajuomaa (sokerista)
6 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
3 dl ketsuppia
4 rkl dijon-sinappia
4 rkl hunajaa
4 rkl soijakastiketta
1 tl mustapippuria myllystä
2 lihaliemikuutiota
Savuchiliä (Poppamies), maun mukaan

1. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita marinadin aineet kattilassa. Kiehauta marinadi ja lisää ripsit liemeen. Keitä puoli tuntia, käännä välillä alimmaiset ribsit päälle (ja päällimmäiset alimmaiseksi)
2. Nosta ribsit uunivuokaan ja kaada liemi päälle, peitä foliolla,anna jäätyä. Nosta jäähtynyt vuoka jääkaappiin
3. Nosta vuoka jääkaapista lämpiämään puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa ribseihin hyvä väri (sivele halutessasi vuuan kastikkeella grillauksen aikana) ja tarjoile salaattien kanssa

Valmistusaika: 30 min + maustuminen yli yön + grillaaminen 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti