perjantai 14. heinäkuuta 2017

Nuorison makuun

Merkkaan ruokalehtiä lukiessani mieleisiäni ohjeita, ja talletan osan ohjeista valokuvan muodossa puhelimeen myöhemmin kokeiltaviksi. Tämän ohjeen jätin jo kerran keittiön työpöydälle nuorison valmistettavaksi. Silloin resepti jäi toteuttamatta, joten pääsin kokeilemaan sitä itse. Mukava idea ja lettujen täytteeksi käyvät ne kasvikset, joiden sesonki on tai joita sattuu kotona olemaan. Ohjeessa neuvottiin lisäämään katkaravut paistettaessa letun pinnalle, minä sekoitin ne taikinaan.
Valmistin Glorian Ruoka&Viinin reseptin kaksinkertaisena, jolloin siitä riitti kuudelle nälkäiselle

TACOMAUSTETUT KATKARAPULETUT
(kuudelle)

300g pieniä katkarapuja
6 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl maissijauhoja
2 rkl tacomaustetta
1 punainen chili
rypsiöljyä

täyte:
porkkanoita
avokadoa
retiisejä
salaattia
kirsikkatomaatteja
limettejä
tuoretta korianteria
*
srirachamajoneesia 

1. Sulata katkaravut
2. Sekoita kananmunat, maito ja jauhot kulhossa. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Lisää chili ja tacomauste taikinaan. Lisää katkaravut
3. Kuumenna paistinpannu, paista letut rypsiöljyssä vain toiselta puolelta ja pinoa lautaselle, laita lettujen väliin palanen leivinpaperia
4. Valmista  srirachamajoneesi sekoittamalla srirachakastiketta maun mukaan valmiiseen majoneesiin
5. Valmistele vihannekset. Kuori ja suikaloi porkkanat, halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus lusikalla, leikkaa tomaatit neljään osaan, viipaloi retiisit ja revi/ leikkaa salaatti pienemmäksi. Laita kaikki vihannekset omiin kulhoihinsa ja tarjoile lettujen ja majoneesin kanssa

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti