perjantai 21. lokakuuta 2016

Lokakuussa mökillä

Helsingissä vaahtera tiputti viimeiset lehtensä alkuviikon pakkasyön jälkeen. Mökillä koivuissa ei ole ollut lehtiä kuukauteen, joten oli aika laittaa mökki talvikuntoon. Vaikka käymme mökillä ympäri vuoden, ennen talvea vesiletku pitää ottaa järvestä, vene siirtää maihin ja muutenkin kesään liittyvät jutut nostaa suojaan. Kahdestaan tekemällä hommaan ei mene kuin muutama tunti ja samalla saa raikasta ulkoilmaa. Ja ulkoilun jälkeen maistuu ruoka. Tällä kertaa sienirisottoa aamulla kerätyistä suppilovahveroista, paistettua maksaa ja pekoni-sipulikastiketta sekä pihalta kerättyjä puolukoita.


PUNASIPULI-PEKONIKASTIKE

2 isoa punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1/2 pkt pekonia
pari oksaa timjamia
punaviiniä
suolaa, mustapippuria myllystä
hunajaa

1. Kuori punasipulit, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pekoni. Hienonna timjaminlehdet
2. Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna rasvan sulaa, lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Lisää timjamit ja punaviiniä siten, että sipulit melkein peittyvät. Anna kiehua hiljalleen vartti. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Tarjoile paistetun maksan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti