perjantai 21. marraskuuta 2014

Iltapalapizzaa

Maku-lehden leivontanumerot menevät minun osaltani vähän hukkaan, kokeilen harvemmin uusia, varsinkaan makeita leivonnaisia. Tosin neiti onkin sitäkin innokkaampi. Viimeisessä lehdessä  oli kuitenkin suolainen ohje, jota piti kokeilla. Pizza, joka valmistuu nopeasti, koska pohjaa ei tarvitse nostattaa. Lisäksi lohi, kapris ja kananmuna täytteenä toimivat todella hyvin. Paistamisessa saa olla tarkkana, jotta munankeltuaiset jäävät sopivan valuviksi.


LOHI-KANANMUNAPIZZA

pohja:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl vettä

täyte:
3/4 dl tomaattipyreetä
350g lämminsavulohta
1 pieni prk kapriksia
150g juustoraastetta
6 kananmunaa
tuoretta tilliä

1. Sekoita taikinan kuivat aineet, lisää rypsiöljy ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja siirrä uunipellille
3. Levitä pohjan päälle tomaattipyree, sitten lohi ja kaprikset. Ripottele juustoraaste pinnalle ja riko päällimmäiseksi kananmunat, laita ripaus suolaa kananmunien päälle
4. Paista pizzaa 225-asteessa 10-12 minuuttia. Kananmunien keltuaiset saavat jäädä pehmeiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti