lauantai 22. marraskuuta 2014

Alkuruoka juhlasesonkiin

Isänpäivä oli jo pari viikkoa sitten, joten silloin osana lounasta tarjoiltu alkuruoka on auttamatta liian myöhässä, tai sitten hyvin aikaisessa. Sama alkupala sopii hyvin myös pikkujouluissa tai joulupöydässä osana kalapöytää


KYLMÄSAVULOHI-WASABIRULLA
kuudelle alkupalana

150g kylmäsavulohta
wasabia maun mukaan
100g maustamatonta tuorejuustoa
nippu ruohosipulia

1. Levitä työlaudalle n 50x50cm pala tuorekelmua. Lado kylmäsavulohiviipaleet neliöksi kelmun päälle
2. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto, hienonnettu ruohosipuli ja maun mukaan wasabia. Aloitin  n 2cm tuubista, mutta maistelun jälkeen lisäsin saman verran. Levitä seos kylmäsavulohen päälle. Kääri rullalle. Nosta pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi ja leikkaa viipaleiksi. Voit myös tehdä rullan valmiiksi hyvissä ajoin ja säilyttää pakastimessa, ota sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua

Nyt tarjoilin lohirullat salaatin ja saaristolaisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti