perjantai 7. helmikuuta 2014

Vaihteeksi kuhaa

Syömme kalaa säännöllisesti, mutta valikoima on varsin suppea. Useimmiten kaupasta tulee napattua lohta, mökillä tarjolla on myös haukea ja harvinaisena herkkuna kuhaa. Nyt aikoja sitten Maku-lehdestä talteen otettu kuharesepti pääsi kokeiluun. Eikä vain kokeiluun, sillä pidimme tästä kaikki. Lisäsin ohjeeseen sitruunaa myös raastetun kuoren muodossa. Lisäkkeeksi tein sitruunarisottoa.


KUHA-SERRANOKÄÄRÖT

1 (n. 600g) kuhafileetä
mustapippuria myllystä
1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
4 viipaletta serranokinkkua
1/2 sitruuna
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kalafondia
1 tl kurkumaa

1. Poista kuhafileistä keskellä olevan ruodot leikkaamalla v-muotoinen siivu pois. Nosta filee leikkuulaudalle. Ripottele päälle mustapippuria ja timjamia (jätä osa timjamista pinnalle). Raasta pinnalle myös sitruunankuorta. Jaa serranokinkkuviipaleet kuhafileiden päälle. Kääri fileet rullalle, kiinnitä tikuilla ja nosta uunivuokaan. Puserra sitruunanmehua fileiden päälle
2. Sekoita ruokakerma, jauhot, kalafondi ja kurkuma ja kaada seos kalakääröjen päälle
3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, valele kääröjä kastikkeella paistamisen aikana. Ripottele loppu timjami tarjolle tuotaessa kääröjen pinnalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti