sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Juhlan kunniaksi alkuruokakin

Viime aikoina olen harvemmin tehnyt erillistä alkuruokaa. Viikko sitten isänpäivän kunniaksi kuitenkin suunnittelin kokonaisen menun. Minä vastasin alku- ja pääruuasta ja neiti  päätti ja toteutti jälkiruuan. Isänpäivä kun oli, jälkiruokana tarjottiin tietenkin kakkua.  Menussa alkuruokana oli lohi - katkaraputartar, pääruokana ankkaa appelsiinikastikkeessa pinaatin kanssa ja jälkiruoka suklaakakkua ja limettikermavaahtoa. Tartarin kanssa olisi voinut tarjota hyvää (tummaa) leipääkin, mutta näin salaatin kanssa annos pysyi kevyempänä.

LOHI-KATKARAPUTARTAR

150g kylmäsavulohta siivuina
150g katkarapuja (pakaste)
2 rkl majoneesia
2 rkl pieniä kapriksia
1 pieni punasipuli
mustapippuria myllystä

*
tarjoiluun:
erilaisia salaatteja
tomaatti
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
1/2 sitruuna

1. Ota katkaravut ajoissa sulamaan. Leikkaa lohi ja sulaneet katkaravut pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kaprikset
2. Sekoita lohi, katkaravut, kaprikset ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että saat koossa pysyvän seoksen.  Mausta mustapippurilla (kapriksissa on jo suolaa) ja nosta jääkaappiin maustumaan
3. Sekoita salaatit, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Kuutioi tomaatti,  leikkaa sitruuna lohkoiksi
4. Kokoa annokset. Nosta keko salaatti lautaselle. Muotoile kahdella ruokalusikalla tartar quenelleiksi, nostele lautaselle. Viimeistele tomaattikuutioilla ja sitruunalohkolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti