sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Makumaailma laajenee

Aina välillä haen perunan, pastan, riisin ja salaattien vaihteluksi uusia lisäkkeitä, vaihtelevalla menestyksellä. Polenta ei meillä uponnut. Alkukesästä kokeilin bulguria tabboulehin muodossa. Bulgurisssa sanotaan olevan runsaasti proteiinia, joten se sopii hyvin urheilevan tai hiilihydraatteja tarkkailevan ruokavalioon. Tämä uusi tuttavuus maistuu kesäruokailussa, sillä se käy kaikenlaisen grillatun lisäkkeeksi. Meillä tabboulehista pitivät kaikki perheen isää lukuunottamatta. Idea kokeiluun tuli Maku-lehden numerosta 2/13, taisipa tabbouleh vilahtaa jossain muussakin lehdessä kevään aikana. Tässä ohjeessa mittasuhteet eivät aivan seuraa lehden ohjetta.

TABBOULEH

2 dl bulguria, (vaikka go-green)
1 kurkku
4 reilunkokoista tomaattia
lehtipersiljaa (reilu nippu)
1/2 rku korianteria
(1 rku minttua, nyt ei ollut)
1 punasipuli
*
1/2 dl sitruunanmehua
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria  myllystä

1. Kypsennä bulgur pakkauksen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
2. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli
3. Hienonna yrtit
4. Sekoita kastikkeen aineet
5. Yhdistä kaikki aineet isossa kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti