sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sunnuntaiaamuna

Kellon kääntäminen talviaikaan tai normaaliaikaan, miten vain, mahdollisti sen, että koko perhe istui aamiaisella jo klo 10. Tämä brunssintyyppinen ateria on sunnuntain toinen pääateria. Toinen on iltapäivän myöhäinen lounas. Tänään ateria muotoutui kotitekoisen majoneesin ympärille. Pöydästä löytyi majoneesin kaveriksi avokadoja, katkarapuja, keitettyjä kananmunia kolmen ja kuuden minuutin versioina, paahtoleipää, vesimelonia, appelsiinimehua ja kahvia ja teetä. Teini kasasi itselleen katkarapuleipiä, yrittäjä ja minä herkuttelimme katkaravuilla täytetyillä avokadoilla, pikkuneidin tyytyessä leipään.
Majoneesia tehdessä on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Maustan majoneesin usein yrteillä. Terassin ruukusta löytyy hyvin vielä timjamia.


SITRUUNATIMJAMILLA MAUSTETTU MAJONEESI

2 munankeltuaista
2 tl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
2 dl rypsiöljyä
*
1 rkl tuoretta sitruunatimjamia

1. Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen
2. Laita keltuaiset kulhoon ja lisää sinappi ja sitruunanmehu
3. Lisää mukaan tipottain öljyä  voimaakkaasti vatkaten. Kun öljystä on mennyt noin puolet ja majoneesi alkaa muodostua lisää loppuöljy hitaasti nauhana koko ajan sekoittaen
4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Hienonna timjami ja sekoita se viimeiseksi joukkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti