sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Jauhelihaa syksyn mauissa

Yrittäjä ja teini kotiutuvat ämpärit täynnä suppilovahveroita, yksi ämpärillinen jäi jo matkan varrella yrittäjän isällekin. Nyt kuivuri hurisee tyytyväisenä. Saalis on tosin niin iso, että osa päätyy saunaan kuivumaan.Voisihan suppikset pakastaakin, mutta kuivaus on vain jotenkin tutumpi menetelmä niiden kohdalla. Hyvän sienisaaliin kunniaksi suppilovahverot pääsivät maustamaan myös tämänpäiväistä kastiketta.

SINIHOMEJUUSTOTÄYTTEISET JAUHELIHAKÄÄRÖT JA SUPPILOVAHVEROKASTIKE
800g naudan jauhelihaa
iso keltasipuli
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolaa
cayennepippuria
sinihomejuustoa
*
1 l tuoreita suppilovahveroita / kourallinen kuivattuja
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
pari oksaa timjamia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
vettä
kermaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota jauhelihataikinaan tuleva sipuli pannulla rypsiöljyssä. Sekoita kaikki jauhelihataikinan aineet ja anna levätä hetki
2. Muotoile käsin taikinasta pihvin kokoisia levyjä, laita sisään teelusikallinen sinihomejuustoa ja painele "kääryleeksi". Paista kääryleet pannulla
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä laita ne veteen likoamaan n tunti ennen ruuan valmistusta). Hienonna timjami
4. Kuullota sipuleita pari minuuttia rypsiöljyssä pannulla. Lisää puolet timjamista ja sienet, jatka paistamista sekoitellen muutama minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla, nosta sivuun
5. Lisää sipuli-sieniseos jauhelihakääröjen päälle, kaada pannulle tilkka vettä , anna kiehua hiljalleen hetki. Kaada sekaan kermaa noin puoleen väliin kääryleitä, anna kiehahtaa. Tarkista maku, ripottele pinnalle loput timjamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti