keskiviikko 2. joulukuuta 2009

tekee mieli makeaa...


Aina joskus makean himo voittaa ja silloin etsii kaikki kaapit josko lasten jäljiltä olisi edes yksi suklaapatukka säilynyt piilossa. Yleensä ei, kuten ei nytkään. Onneksi jälkikasvu ei ymmärrä tumman leivontasuklaan päälle ja yrittäjää olen kieltänyt siihen koskemasta. Tumma suklaa kelpaa sellaisenaankin, mutta lupasin lapsillekin jotain makeaa eli leipomaan. Ohje joskus Hesarin ruokatorstaista kopioitu, mutta taitaa samalla olla suklaamuffineiden perusohje. Tosin tässä kohtaa koulukunnat kohtaavat; saako suklaamuffineihin laittaa kaakaota vai ei? Itse en ole puritaani (tässä asiassa) eli fiiliksen mukaan mennään.
SUKLAAMUFFINIT

2 munaa
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 dl pullomargariinia
100g tummaa suklaata (Fazerin tumma leivontasuklaa)
***
75g tummaa suklaata sulatettuna
12 kahvipapumakeista

1. Rouhi suklaa
2. Vaahdota munat ja sokerit
3. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa ja lisää munasokerivaahtoon
4. Lisää rasva seokseen ja viimeiseksi suklaarouhe varovasti sekoitellen
5. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200-asteessa n 15 minuuttia. Sisus saa jäädä vähän pehmeäksi
6. Sulata suklaa (meillä ei ole mikroaaltouunia, joten itse keitän pari desiä vettä ja laitan paloitellun suklaan minigripissä veteen) ja valuta jäähtyneiden muffineiden päälle. Viimeistele kahvipapumakeisilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti