PERUNAA JA KUKKAKAALIA CURRYSSA
8 keitettyä perunaa
kukkakaali
2 dl käyttövalmiita linssejä
2 dl käyttövalmiita linssejä
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl korianterin siemeniä (OMIA!, kuivattu kesäisestä yrtistä)
1/2 tl currya
1/2 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 tl juustokuminaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk a´400g kuorittuja tomaatteja
1tl suolaa
2 tl sokeria
1 tlk a´400g kookosmaitoa
rypsiöljyä paistamiseen
tuoretta korianteria
1. Kuori ja hienonna punasipuli, kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Rouhi korianterin siemenet ja mittaa curry, chilijauhe, kurkuma, juustokumina ja tomaattipyre valmiiksi lautaselle
3. Lämmitä iso paistinpannu / wokkipannu ja kuumenna öljy. Paista sipuleita, inkivääriä ja chiliä miedolla lämmöllä viisi minuuttia
4. Lisää curry, chilijauhe, kurkuma, juustokumina ja tomaattipyre. Paista viitisen minuuttia. Lisää kuoritut tomaatit ,anna kiehahtaa. Lisää suola ja sokeri
5. Lisää kookosmaito ja linssit ja anna kiehua kannen alla 20-25 minuuttia
6. Lohko kukkakaali reiluiksi paloiksi ja kuutioi perunat
7. Keitä kukkakaalia pari-kolme minuuttia (kunnes haarukka menee läpi, reilu purutuntuma) ja kaada vesi pois
8. Lisää perunat ja kukkakaalit curryyn , sekoita hyvin, anna kiehahtaa
9. Saksi joukkoon korianteri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti