sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Anjovis vai sardelli

Tämä klassinen pastakastike on perheemme ehdottomia lempiruokia ja siitä mukava, että aineet löytyvät yleensä aina kaapista. Kastike valmistuu kymmenessä
minuutissa pastan kiehuessa, mutta parhaan lopputuloksen saa kun antaa padan poreilla rauhassa vähintään tunnin. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään italian ”anjovista” ( cciuga), joka oikeasti on sardelli, kun meillä anjoviksen nimellä myytävä on kilohailia. Tätä italian versiota ei vain ihan joka kaupasta löydy, eikä ainakaan siitä sillipurkkien vierestä vaan jossain kapristen ja oliivien välimaastossa lasipurkeissa. Tein vuosia puttanescaa meillä anjoviksen nimellä myytävästä säilykkeestä, ja hyvää oli. Sitten kerran käsiin osui sardellipurkki ja ruoka muuttui hyvästä upeaksi. Tosin arkiversioon laitan edelleen lähikaupasta saatavaa anjovista

PASTA PUTTANESCA
spagettia
*
6 anjovisfilettä
400g tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
kourallinen kapriksia
kourallinen oliiveja
rypsiöljyä
basilikaa, oreganoa
mustapippuria
*
parmesaania

1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna oliivit ja kaprikset
2. Kuullota valkosipuli ja anjoviksia rypsiöljyssä kunnes anjovikset hajoavat, lisää tomaattimurska, oliivit ja kaprikset ja anna hautua niin kauan kun aikaa on
3. Mausta mustapippurilla ja viimeistele hienoksi hakatuilla yrteillä (säästäviikoilla yrttitomaattimurskakin käy). Tarjoa spagetin ja vastaraastetun parmesaanin kanssa

Valmistusaika: 20 min
4.
4

L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti