tiistai 29. syyskuuta 2009

Iltapalaa

Chevre-juusto on koko perheen herkkua, nyt siitä tehtiin salaattiin chevreleipiä lampaan paahtopaistien kaveriksi. Edelliskertaisista leivistä tämän erottaa punasipuli, joka sopii hyvin myös paistetun maksan kaveriksi. Salaatti tehtiin mökillä, joten salaattipeti kerättiin kesäisen taivaan alla maustuneista rucolasta, vuonankaalista, viinisuolaheinästä & lehtisalaatista. ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!

PUNASIPULILISUKE

2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
hunajaa
punaviiniä
timjamia tai rosmariinia
mustapippuria

1.Kuullota viipaloitu sipuli & valkosipuli öljyssä pehmeäksi
2.Lisää 1 dl punaviiniä, 4 rkl hunajaa, pieneksi hakattu timjami/ rosmariini
3.Hauduta 20-30min, lisää tarvittaessa punaviiniä
4.Tarkista maku, lisää halutessasi pari kierrosta mustapippurimyllystä


CHEVRESALAATTI

salaattia maun mukaan
maalaispatonki
tanko chevrejuustoa
edellisen ohjeen sipulilisäkettä
timjamia/rosmariinia
vaahterasiirappia
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria

1. Revi salaatit, pirskota päälle oliiviöljyä & mustapippuria
2. Leikkaa patonki & chevre viipaleiksi ja laita jokaisen patonkiviipaleen päälle chevreä. Paista uunissaa (grillivastusten alla ) muutama minuutti
3. Laita valmiille leiville punasipulilisuketta, sekä sitä yrtti, jota on lisukkeessa sekä aavistus vaahterasiirappia.
4. Nauti sinällään tai lammasruuan lisukkeena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti