sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Versio karjalanpaistista

Käytämme pääsääntöisesti toista kahdesta isosta ketjumarketista. Siellä oli viikonlopun tarjouksena karjalanpaistiliha; enintään 2 x 700g / talous. Nyt tämä erä valmistuu uunissa alkuviikon ruuaksi, riittänee kahteen ateriaan

KARJALANPAISTI

1400 g karjalanpaistilihaa
paketti pekonia
5 pienehköä (luomu)sipulia
3 valkosipulinkynttä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
vettä
suolaa, mustapippuria

1. Laita suppilovahverot veteen likoamamaan samalla kun otat lihat jääkaapista lämpiämään (noin tunti ennen)
2. Paistele pekonit rapsakaksi, kaada pataan
3. Lohko pataan kuoritut sipulit & valkosipulit
4. Ruskista lihat pannulla kahdessa erässä, lisää pataan. Huuhtele pannu vedellä & lisää huuhdeliemi pataan
5. Lisää suppilovahverot & liotusvesi pataan
6. Lisää vettä siten, että lihat melkein peittyvät
7. Mausta suolalla & mustapippurilla
8. Hauduta uunissa kolmisen tuntia 150 asteessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti