sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Syyskuun eka

Meillä on jääkaapissa aina kirsikkatomaatteja. Niitä on mukava syödä sellaisenaan, ne sopivat salaatteihin , pastakastikkeeseen tai kuten nyt, italialaiseen tomaattikastikkeeseen. Samanlaista olen tehnyt ennenkin, en vain löytänyt ohjetta blogista. Broilerin lisäksi kastike sopii myös kalalle. Lisäksi salaattia ja riisiä. Tai kuten meillä nyt- keitettyjä annebelle perunoita, joihin oli ihana imeyttää kaikki kastike lautaselta.

BROILERIA JA TOMAATTINEN KASTIKE
(kahdelle)

2 broilerin rintafileetä 
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
250g kirsikkatomaatteja
2 rkl kapriksia
reilusti lehtipersiljaa

1. Leikkaa broilerin rintafileeseen syvä viilto ja avaa se, kuin  kirja. Nuiji fileeet ohuemmaksi (tai käytä ohutleikkeitä)
2. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja hienonna persilja
3. Paista broileria kuumalla pannulla molemmin puolin pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta sivuun
4. Lisää pannulle sipulit ja paista hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää tomaatit ja kaprikset ja sekoita. Anna hautua pari minuuttia. Lisää lehtipersilja ja nosta broilerit kastikkeeseen ja tarjoile

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti