Veljen nuorimmainen pääsi tänään ripille ja saimme juhliin tulevan jälkikasvun puolisoineen viikonlopuksi mökille. Pikkuneiti laittoi hyvissä ajoin Tiktokista löytämänsä videon viitteellä: "testataanko ku tullaan mökille?". Katsoin videon ja vähän googlailin ja tässä meidän toteutuksemme meksikolaisesta grillatusta katumaissista. Pidimme kaikki. Reseptiä voisi yksinkertaistaakin, pelkkä majoneesi ja parmesaani riittäisivät, mutta chiliä ja/tai srirachaa pitää mielestämme olla aika reilusti. Eikä limeä ja korianteria saa jättää pois.
ELOTES eli MEKSIKOLAISET GRILLATUT KATUMAISSIT
1 maissintähkä/ ruokailija
rypsiöljyä/ voita
majoneesia
(ranskankermaa)
srirachaa
parmesaania
(fetaa)
chili
lime
tuoretta korianteria
1. Sivele maissintähkät öljyllä tai voilla ja grillaa mukava väri kauttaaltaan. Esikypsennetyt tarvitsevat kymmenisen minuuttia ja raa'at 20 minuuttia
2. Yhdistä saman verran majoneesia ja ranskankermaa ja mausta maun mukaan srirachalla. Sekoita hyvin
3. Raasta parmesaania ja murusta saman verran fetaa, voit sekoittaa mukaan vähän ranskankermaa, niin saat notkeamman koostumuksen
4. Hienonna chlit ja korianteria ja leikkaa lime lohkoiksi
5. Levitä grillatulle maissille kauttaaltaan majoneesi-ranskankermaseosta, sen päälle juustoseos. Viimeistele chilillä, korianterilla ja limen mehulla
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti