maanantai 27. toukokuuta 2024

Kesän raikasta salaattia

 Lämpimän kelin  jatkuessa, myös maastopalovaroitus jatkuu. Niinpä etsiskelin maatilapäivän grillattujen kasvinyyttien tilalle vaihtoehtoja, joissa ei tarvita avotulta. Lisäksi vaatimuksena on gluteenittomuus. Mökillä viikko sitten lukemassani Kodinkuvalehdessä oli linssitabboulehin ohje. Tabbouleh on meillä usein tehtyä kesäruokaa ja linssit talvikauden keittojen proteiini, joten tämä yhdistelmä tuntui heti houkuttelevalta. Tabboulehissa persilja ei ole mauste, vaan yksi pääraaka-aine ja sitä saa olla paljon. Kokeilin reseptiä viikonloppuna ja pikkuisen muokkailin. Käytin valmiita punaisia linssejä, kanelia ei kotona ollut ja lisäsin kurkkua, jota laitan tavalliseen tabboulehiin. Lisäksi karitsankaretta ja vuohenjuustovaahto. Maatilapäivää varten etsinnässä vielä toinen salaatti, ajattelin ensin papu-fetasalaattia, mutta suuri määrä palkokasveja voi olle joillekin liikaa. Teen ehkä bataattisalaatin, johon siihenkin tulee fetaa.

LINSSITABBOULEH
(3 annosta)

1 prk käyttövalmiita linssejä
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 tomaattia
pätkä kurkkua 
2 kesäsipulia varsineen
lehtipersiljaa
minttua

1. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista puolen sitruunan mehu. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljyä tuplasti sitruunamehun määrä (vajaa desi), suola ja mustapippuri. Lisää linssit ja anna maustua 10 minuuttia
2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet, leikkaa tomaatit kuutioiksi. Halkaisen kurkku ja poista siemenet. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna kesäsipulit
3. Hienonna persiljaa saman verran kuin on tomaattia ja minttua puolet persiljan määrästä
4. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti