sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuodenvaihteen herkuttelua

Vuosisadan parhaan sienisyksyn vai olisiko innokkaiden sienestäjien ansiosta meillä on niin kuivattuja kuin pakastettuja sieniä riittämiin kahdelle hengelle. Rouskujakin on pakastimessa vielä monta pussia. En oikein osaa tehdä rouskuista muuta kuin salaattia, tosin hyvää sellaista. Sienisalaattia tein nytkin, lisäsin salaattiin vielä yhden omenan pieninä kuutioina rapeutta antamaan. Joulun aikaan nautimme sienisalaattia saaristolaisleivän päällä savustetun lampaan ja karpalohyytelön kanssa. Hyvää salaatti on myös uuniperunoiden täytteenä tai blinien kanssa. Uudenvuoden päivänä söimme sienisalaattia (ja mätimoussea) lettujen päällä. Näihin lettuihin voisi käyttää myös perunamuusin loput. Nyt keitin perunat erikseen lettuja varten. Jos tarjoat letut alkapalana tee niistä vähän pienempiä.

PERUNALETUT
20 lettua

5 keskikokoista perunaa (n 300g)
3 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa, mustapippuria myllystä
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl hienonnettua purjoa (syksyllä pakastamaani)
*
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Survo perunat hienoksi, lisää kananmunat, maito, mausteet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Ripottele pinnalle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja purjo, sekoita tasaiseksi
2. Kuumenna paistinpannu (tai lettupannu, jos omistat sellaisen) . Paista voin ja rypsiöljyn seoksessa keskilämmöllä letut molemmin puolin kypsiksi
3. Tarjoile letut mädin, sienisalaatin tai muun mieleisen lisukkeen kanssa

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti