keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Arjen kaalipaistos

Talvi on kotimaisten juuresten ja kaalin parasta sesonkia. Niiden maku on mainio, säilyvyys on hyvä, kilohinta pieni ja ravintoarvotkin kohdallaan. Ostin keskikokoisen kaalinpään, josta puolet käytin salaattiin (sen yksinkertainen ohje seuraa). Tänään sitten käyttöön loput kaalista, suppilovahveropiirakan valmistuksesta jääneitä suppiksia ja muita makuaineita sen mukaan mitä kaapeissa on. Syvyyttä sinapista, kaprikset suolaisiksi yllätyksiksi ja makeutta hunajasta.  Söimme kaalipaistosta paistetun maksan ja puolukoiden kanssa, mutta se kävisi pääruuaksi sellaisenaankin. Ruokaisuutta saisi lisäämällä sekaan vaikka ohraryynejä tai linssejä. 
KAALIPAISTOS
(kahdelle pääruokana, kolmelle lisäkkeenä)

iso (puna)sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni keräkaali
4 viipaletta pekonia
20g kuivattuja suppilovahveroita
tuoretta timjamia
1 rkl kapriksia
2 tl dijonsinappia
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
1 dl ranskankermaa 
voita ja/tai rypsiöljyä

1. Laita suppilovahverot likoamaan veteen
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna pekoni. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna timjami
3. Hienonna lionneet suppilovahverot (säästä vesi)
4. Kuullota sipuleita ja pekonia tovi laakealla pannulla voissa/ rypsiöljyssä tai niiden seoksessa. Lisää kaali, timjami ja suppilovahverot. Paista kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen kunnes kaali antautuu, mutta siinä on vielä purutuntumaa
5. Kaada reilu loraus sienten liotusvettä pannulle, lisää hienonnetut kaprikset, sinappi, hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Sekoita ranskankerma joukkoon, tarkista maku ja tarjoile

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti