sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Muikkuja ja pottuja

 Pakastimessa on odotellut pussi Rekosta aiemmin syksyllä ostettuja muikkuja, vähän liikaa kahdelle, mutta juuri sopivasti kolmelle. Soittelin siis äidin sunnuntailounaalle. Muikut paistoin perinteiseen tapaan, ruisjauho-suola-mustapippurihuntu päälle ja pannulle voita ja rypsiöljyä.  Ensin ajattelin tehdä muikkujen kaveriksi tavallisen muusin, sitten vaihdoin hölksypottuihin ja loppujen lopuksi valmistin pinaatti-hölskypottuja. Lisäksi fenkoli-appelsiinisalaattia. Olipa hyvää! Pakastimessa odottivat myös syksyn ensimmäiset lehtitaikinalevyt. Veljen vaimo oli viikolla tehnyt kauden ensimmäiset kausitortut mansikkamarmeladilla, minä käytin tuttua ohjettani,  jossa kesäaikaan mansikkaa, nyt hedelmänä persimonia. 


PINAATTISET HÖLSKYPOTUT

perunoita
lehtipinaattia (nyt pakasteena, tuore sopii myös)
purjoa (sekin nyt pakasteesta, syksyllä Rekosta hankittua)
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
ranskankermaa

1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi (ei ihan "muussikypsyyteen", vaan vähän napakammaksi)
2. Paista jäistä pinaattia ja purjosilppua rypsiöljyssä sekoitellen muutama minuutti, kunnes pinaatti on sulanut, mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja laita kansi kiinni. "Hölskäytä" pari kertaa, jotta perunat menevät osin rikki. Lisää pinaatti-purjoseos ja ranskankermaa siten, että seos on mukavan notkeaa. Mausta suolalla ja sekoita ainekset sekaisin, ja laita tarjolle.

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti