sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Isänpäivän aamiaista

Rauhallinen isänpäivän aamu. Ensin kuppi maitokahvia, sitten aamupalan valmistus yhdessä yrittäjän kanssa. Pekonia ja kananmunia, miehiseen makuun. Toki ne minullekin maistuvat.  Näin muna-pekoniaamiainen valmistuisi isommallekin porukalle siististi uunissa. Lisäksi paahdettua ruisleipää ja yrittäjän klementiineistä puristamaa mehua. Eilen veimme papan haudalle kynttilän ja nautimme täkäläisen suvun kanssa isänpäivä-aterian Patapirtillä. Kiitos veljelle! Entinen teinikin pyörähtää tässä kotimatkalla mökiltä ja minä näen neitiä illalla Helsingissä. Hyvää isänpäivää kaikille isille! 

PEKONI-KANANMUNAKUPIT

kananmunia
pekonisiivu/kananmuna
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
purjoa/persiljaa

1. Öljyä muffinivuuan kolot. Levitä pekonisiivu kolon reunoille ja osin pohjallekin. Riko kananmuna koloon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle purjoa (tai lisää persiljaa kypsien kuppien päälle)
2. Paista 175-asteisessa uunissa n 12-15 minuuttia riippuen munien koosta ja haluatko pehmeän vai täysin kypsän keltuaisen. Minä halusin pekoniin vähän väriä ja laitoin vielä 15 minuutin jälkeen grillivastukset päälle pariksi minuutiksi ja keltuaisista tuli täysin kypsiä, löysempi versio olisi enemmän omaan makuuni, mutta hyviä olivat nämäkin. Pekonin maku tarttui kananmuniinkin mukavasti

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti