maanantai 11. toukokuuta 2020

Alkuruokana parsakeittoa

Etäopiskeluviikkojen aikana olemme teinineidin kanssa kokkailleet yhdessä muutaman kerran viikossa ja perjantaisin olemme leiponeet. Neiti halusi äitienpäivälle oikean menun alkuruuasta jälkiruokaan. Jälkiruuan leipomukseen hänellä oli ideoita, mutta muuten hän halusi minulta ehdotuksia. Päädyimme parsakeittoon, kanttarellirisottoon, parmankinkkubroileriin ja jälkkäriksi tiramisukääretorttua. Kaikki ohjeet googlattu, jotain pieniä muutoksia teimme ja ohjeet siten kun me ne valmistimme. Tässä alkukeiton ohje

PARSAKEITTO JA KYLMÄSAVULOHTA

500g vihreää parsaa
2 dl hienonnettua salottisipulia
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
2 rkl kanafondia
5 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
*
100g kylmäsavulohta

1. Leikkaa parsasta puiset päät pois ja viipaloi parsat sentin viipaleiksi. Säästä nuput koristeluun
2. Kuori ja hienonna salottisipulit
3. Kuullota parsaa ja sipuleita pari minuuttia voissa
4. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa
5. Lisää kanafondi, maito ja kerma. Anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia (kunnes parsat ovat kypsiä)
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella (voit myös siivilöidä keiton- emme yleensä kotona tee niin), tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka kanafondia. Tähän asti voit valmistella keiton etukäteen ja lämmittää tarjolle tuodessa
7. Halkaise parsan nuput ja paista hetki voissa. Kuutioi kylmäsavulohi
8. Jaa kuuma keitto lautasille ja koristele parsannupuille ja kylmäsavulohella

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti