lauantai 16. toukokuuta 2020

Kiva kastike broilerille

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni. Äitienpäivän pääruuan suunnittelimme broilerin ostamisen tasolle. Parmankinkkua löytyisi kotoa. Broilereita ruskistaessa alkoi tehdä mieli jotain kastiketta. Pikkuisen googlailua ja löysimme uuden kastikeohjeen, jonka aineitakin olisi kotona. Jopa kanafondia oli tullut hankittua alkuruokaa varten. Pikkuisen muutimme makumaailmaa, eli alkuperäisen ohjeen oregano jäi pois ja lisäsimme viispippuria broileriin sekä sipulia kastikkeeseen. Broileri tarjoiltiin kanttarellirisoton ja mustaherukkahyytelön kanssa. Kastike sopi hyvin kokonaisuuteen ja pidimme kaikki.

PARMANKINKKUUN KIEDOTTUA BROILERIA JA BALSAMICO-KERMAKASTIKE

Broilerin fileitä
siivu parmankinkkua/ broilerin filee
viispippuria
rypsiöljyä

kastike:
2 isoa salottisipuli
2 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
2 dl kuohukermaa
2 rkl tummaa balsamicoa
1 rkl kanafondia

1. Laita uuni lämpiämään 225-asteeseen
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota rypsiöljyssä. Nosta sivuun
3. Ruskista broilerit, mausta viispippurilla. Kiedo jokainen filee parmankinkkuun ja nosta uunivuokaan
4. Yhdistä kuullotetut sipulit, kerma, balsamico ja kanafondi ja kaada uunivuokaan broilereiden päälle. Paista 15 minuuttia

Valmistusaika: 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti