lauantai 11. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen (alku)keitto

Löysin neidille ja itselleni hauskan pääsiäiskakun ohjeen (kakusta lisää myöhemmin), ja laitoin linkin neidille Whatsappin kautta. Paluupostissa tuli tämän juustokeiton ohje ja kysymys tehtäisiinkö lauantaina. Söimme keiton pääruokana, joten lisäsin alkukeitoksi tarkoitetun keiton kanssa tarjoiltavaksi katkarapuleivät (paahdettua vaaleaa leipää, päälle mousse hakatuista katkaravuista, punasipulista, hunajamelonista, ja majoneesista, mausteena sitruunanmehua ja mustapippuria, pinnalla muutama käsin kuorittu katkarapu,sitruunaa ja ruohosipulia) Tänään keittiönpöydällä odotteli pala selleriä kuorijaansa, ja neiti ihmetteli mihin tuota käytetään. Samaa epäilystä oli entisen teinin äänessä kun hän saapui ruokapöytään. Epäilyistä huolimatta pidimme kaikki. Meidän keitossamme on selleriä tuplasti alkuperäiseen reseptiin (olisi saanut olla enemmänkin) ja lisäksi timjamia.


JUUSTOKEITTO

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
300g juuriselleriä (paino kuorittuna)
tuoretta timjamia
rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
250g sulatejuustoa (Koskenlaskija tai vastaava)
*
pinnalle:
kuohukermaa
(herneen)versoja

1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele juuriselleri. Hienonna timjami. Kuullota sipuleita, selleriä ja timjamia muutama minuutti rypsiöljyssä
2. Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes sellerit ovat pehmeitä  noin 10 minuuttia
3. Lisää viini, kerma ja paloiteltu juusto. Keitä sekoittaen kunnes juusto on sulanut
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella
5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jaa annosten pinnalle. Viimeistele versoilla. Tarjoile sellaisenaan alkukeitoksi tai katkarapuleipien kanssa pääruokana

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti