maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen överikakku

Perheemme neiti odotti innolla veljeään kotiin, eikä vähiten siksi, että pääsisi leipomaan taas suuremmalle perheelle ja "pilaamaan" leivonnaisillaan urheilullisen veljensä rantakuntohaaveet. Tosiasiassa poika on laihtunut äidin ruuissa ja siskon leivonnaisissa kahdessa viikossa pari kiloa, kun osin teollinen yliopistoruoka vaihtui puhtaista raaka-aineista tehtyyn kotiruokaan. Tämä pääsiäiskakku on muutaman vuoden takainen blogimaailman hitti ja me myöhäisheränneet teimme sitä ensimmäisen kerran nyt. Ohje minun googlaamani, toteutus neidin. Jos  aioit syödä kakkua huomenna aloita valmistus tänään. Kakku ei ole vaikea, mutta kakussa on 3 eri kerrosta ja alemman kerroksen pitää jäähtyä/hyytyä ennen seuraavan lisäämistä.

KINDERKAKKU
(12 annosta)

kakkupohja:
2 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
75g voita
1/2 dl maitoa
*
maitoa

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet sekaan, kääntele sekaisin. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt voi ja kerma taikinaan. Kääntele sekaisin
2. Rypistä leivinpaperi irtopohjavuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin

Valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä + vettä
180g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sitruunanmehua

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä sulatettu suklaa ja tuorejuusto vaahdotettuun kermaan, sekoita hyvin. 
2. Kuumenna sitruunanmehu ja lisää vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana suklaaseoksee hyvin sekoittaen
3. Ota kakkupohja vuuasta, poista leivinpaperi ja vuoraa vuoka tuorekelmulla. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan, pohjaa kasaan ja kostuta maidolla. Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle. Anna täytteen jähmettyä pari tuntia kylmässä

Nutella-täyte:
400g nutellaa
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä + vettä
3 rkl maitoa

1. Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita nutella kermavaahtoon
2. Kuumenna maito ja lisää vedestä puristetut liivate lehdet. Kaada seos ohuena nauhana nutella-kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Kaada nutellaatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään

Valkosuklaaganache:
150g valkosuklaata
1/2 dl vispikermaa
1 rkl voita

1. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kasarissa. Paloitttele suklaa. Ota kasari liedeltä ja lisää kerman sekaan. Sekoita kunnes kunnes suklaa on sulanut. Sekoita lopuksi voi mukaan. Sekoittele seosta kunnes se on kädenlämpöistä
2. Kaada valkosuklaaganache jääkaappikylmän kakun päälle aloittaen reunoista, jotta se valuu osin reunoja pitkin. Levitä loppu ganache kakun keskelle. Nosta kakku kylmään, jotta päällinen kovettuu

Koristeet:
kindermunia
keksejä
macaronsseja

Koristele kakku mieleiseksi. Mitä överimpi sen parempi!

Valmistusaika: 1 h 30 min + hyytymiset eli varaa aikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti