Maaliskuu on kääntymässä huhtikuuksi ilman ainuttakaan blogikirjoitusta. Ruokailut menivät omalla painollaan, sen enempi miettimättä. Kasvisruuan osuus oli maaliskuussa vain 8 ateriaa, tosin monissa aterioissa oli muita proteiineja vain makua tuomassa ja kasvikset olivat pääosassa. Tykästyimme uunissa paahdettuihin kirsikkatomaatteihin ja niitä olikin aterialla usein. Paikallinen torikauppias myy erivärisiä tomaatteja litrahinnalla, ja laittaa vielä meille vakioasiakkaille ylimääräistä. Samoin yhden astian uuniruokia tuli tehtyä muutaman kerran. Lohta tai broikeria uunivuokaan ja sekaan mieleisiä vihanneksi (ja niitä tomaatteja), suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja uuniin tarpeelliseksi ajaksi. Ainesten kypsymisaikaa pitää vähän sovittaa yhteen tai lisätä nopeimmin kypsyvät myöhemmin, muuten helppoa ja nopeaa. Kuun lopussa myös entinen teini liittyi ruokakuntaan, on toistaiseksi kotona karanteenissa. Neidinkin harjoittelut loppuivat. Huhtikuussa pitää siis miettiä ruokailuja enempi kun ollaan kaikki neljä kotona.
MAALISKUUN RUOKALISTA 2020
SU Jämiä perjantailta ja lauantailta
MA Toast skagen
TI Kalacurry ja riisiä
KE Eilisen jämiä
TO Parsakaalia, broilerin siipiä uunissa, porkkana- ja kurkkutikkuja, sinihomejuustodippi
PE Hampurilaiset kesäkurpitsa- tai jauhelihapihvillä
LA Tomaatteja, fetaa ja kanaa uunissa
SU Grillattua naudan ulkofileetä, chimichurri, lohkoperunoita, grillattuja tomaatteja
MA Bataattikeitto, fetaa ja krutonkeja
TI Lämmin juuressalaatti sunnuntain ulkofileellä täydennettynä
KE Tuoretomaatti-fetapasta
TO Porkkana-kikhernepihvit,tsatsiki, salaatti
PE Pastan ja pihvien loput
LA Täytetyt broilerinrinnat, tomaattipaistos
SU Yhden astian lohta, tomaatteja ja parsakaalia uunissa
MA Eilisen jämiä
TI Herne-pekonipasta
KE Kasvisnuudeliwokki
TO Paistettua broileria, tomaatti-mozzarellasalaatti
PE Texmexkeitto, nachoja
LA Suppilovahveropiiras (kanapiiras), tomaattisalaattia
SU Uunilohta, juuresmuusia ja uunitomaatteja
MA Tattirisottoa,paistettua maksaa ja puolukoita (mökillä)
TI Pastaa sienipestolla (mökillä)
KE Chorizo-kaalijuurespata (mökillä)
TO Vuohenjuustokeitto
PE Pinaatti-lammascannelonit
LA Vohvelit lohi- tai jauhelihatäytteellä, salaatti
SU Ajiaco eli kolumbialainen peruna-kanakeitto
MA Keiton loput
TI Perunamuusia ja lohta tai paistettua maksaa (noudettuna Lokal Food & Barista)
tiistai 31. maaliskuuta 2020
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti