lauantai 6. heinäkuuta 2019

Liian vihreä lisäke?

Entisten teinien päivärytmi on Amerikan ajassa. Toki Zachin osalta myöhästyneiden lentojen vuoksi viikkoon kutistunut Suomen matka ei edes tarvitse vuorokausirytmin siirtoa, varsinkin kun osa matkan tavoitteesta oli kokea suomalaista yöelämää. Tähän mennessä nuoret ovat käyneet ulkona kahtena iltana viidestä. Vielä ehtii! Tänään tein broilerivartaita maapähkinävoikastikkeella (resepti seuraa) ja lisäkkeeksi erilaisia vihreitä vihanneksia nuudeleiden kanssa.Maistui useimmille meistä!


NUUDELEITA JA VIHREÄÄ


iso paksoi (pinaattikiinankaali)
kesäkurpitsa
parsakaali
3 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä 
lime
korianteria
(currytahnaa)
*
100g riisinuudeleita
*
rypsiöljyä
seesamiöljyä

1. Kuori ja viipaloi valkosipuli, kuori ja suikaloi inkivääri. Leikkaa kesäsipulin valkoiset osat halki ja viipaloi, viipaloi varret. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Leikkaa parsakaalista kukinnot irti. Leikkaa paksoin valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi, hienonna myös lehdet
2. Keitä nuudelit kasvisliemessä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja lisää pari ruokalusikallista seesamiöljyä, sekoita
3. Keitä parsakaalin nuput (samassa kasvisliemessä kuin nuudelit)
4. Kuumenna rypsiöljy wokissa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kesäsipulin valkoiset osat. Paista välillä sekoittaen pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja paksoin valkoiset osat (ja halutessasi lisäpotkua currytahnasta), jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää paksoin ja kesäsipulin vihreät osat, sekoittele vielä pari minuuttia
5. Lisää nuudelit ja parsakaalit, sekoita ja anna seoksen lämmetä. Purista päälle limetin mehu ja hienonna päälle korianteria

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti