sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Dal makhani

Perinteiset kasviproteiinit, pavut ja linssit ovat aina maistuneet perheelle hyvin. Oletin siis intialaisen ateriamme linssipadan toimivan samalla tavalla ja näin tapahtui. Muokattu ohje täältä. Tämä tavallisen kansan arkiruoka on vaatimatonta ulkonäöltään, maistuu hyvältä ja täyttää edullisesti nälkäisemmänkin vatsan. Molemmat nuoret sanoivat spontaanisti ruuan olevan älyttömän hyvää. Samaa mieltä olimme me aikuiset.


DAL MAKHANI eli LINSSIPATA

1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl cayennepippuria
3 cm pala inkivääriä
1 pkt punaisia kidneypapuja (valmiiksi keitettyjä)
2 dl mustia linssejä
8 dl kasvislientä
voita ja rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 dl kermaa
tuoretta korianteria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna. Raasta inkivääri
2. Kuullota sipuleita ja chiliä kattilassa voin ja rypsiöljyn seoksesss pari minuuttia. Lisää tomaattipyreee, inkivääri, jeera ja caynnepippuri. Jatka kuullottamista vielö hetki
3. Lisää linssit, huuhdellut pavut, kasvisliemi ja suola.  Peitä kannella ja keitä hiljaisella tulella noin tunti
4. Tarkista maku. Kaada kerma dalin päälle ja  viimeistele korianterilla

Valmistusaika: 30 min +  keittäminen 1 tunti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti