torstai 1. marraskuuta 2018

Kanttarelleja - olipa hyvää!

Teinineiti suunnitteli lauantaille ruokailua jossain kaupungilla ystävien kanssa. Yrittäjälle ja minulle se tiesi kotiruokailussa mahdollisuutta käyttää sieniä ruuan pääraaka-aineena. Viikolla tehdyn lasagnen jäljiltä jääkaapissa oli tuorelasagnelevyjä. Yrittäjä pakasti aiemmin syksyllä kanttarelleja kerta-annoksina. Siitä täsmällinen mitta 170g, sillä hän jakoi saaliin samansuuruisiin kerralla käytettäviin annoksiin. Kokonaisissa kanttarelleissa on hyvä, melkein lihainen purutuntuma. Olipa hyvää!


AVOLASAGNE  KANTTARELLEISTA
(kahdelle)

170g  pieniä/halkaistuja kanttarelleja 
(nyt pakastettuja)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pari oksaa tuoretta timjamia
voita ja rypsiöljyä
4 siivua pekonia
2 dl kuohukermaa
1/2 pienestä chilistä
suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria myllystä
*
tuorelasagnelevyjä
vettä ja suolaa keittämiseen
oliiviöljyä
*
parmesaania
(lehti)persiljaa


1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna chili. Hienonna timjami. Hienonna pekoni
2. Kuumenna paistinpannu, lisää loraus rypsiöljyä ja ruokalusikallinen voita ja pekonit. Paista kunnes pekonit alkavat ottaa väriä. Lisää chili, timjami, sipulit ja sienet. Jatka paistamista välillä sekoitellen muutama minuutti
3. Halkaise lasagnelevyt pitkittäin ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä paketin ohjeen mukaan
4. Lisää puolet kermasta paistinpannulle. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Anna kiehua hetki
5. Valuta lasagnelevyt ja kaada takaisin kattilaan, lisää loraus oliiviöljyä
6. Lisää desi kermaa kastikkeeseen, ja sekoita, anna kiehahtaa
7. Kokoa annokset; laita lasagnelevy lautaselle, päälle kastiketta, taita levy ja toista kunnes saat sopivan kokoiset annokset. Raasta päälle parmesaania ja viimeistele (lehti)persiljalla

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti