tiistai 24. heinäkuuta 2018

Grillattua lohta

Kesälomaa parhaimmillaan, koko perhe paikalla, ei aikatauluja, ainoastaan yrittäjällä on tällä viikolla remonttikeikka tässä lähialueella. Lomalainen ei helteisessä säässä ruuanvalmistusta isompaaa urakkaa edes harkitse. Tänään reseptinä toimi äitienpäivälahjaksi saadusta Tomi Bröckin Australia-kirjasta kopioitu 

GRILLATTU MISOLOHI

600g lohta

marinadi:
3 rkl misotahnaa 
(nyt misokeittotahnaa)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
2 tl hunajaa
1 rkl Miriniä

1. Sekoita madinadin ainekset  vuuassa. Leikkaa lohi annospaloiksi ja upota marinadiin. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi
2. Ota vuoka huoneenlämpöön ja laita grilli lämpiämään. Grillaa lohta 3 min / puoli
3. Tarjoile lisäkkeenä esim uunissa paahdettua parsakaalia 

Valmistusaika: 15 min + lohen marinoituminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti