perjantai 4. toukokuuta 2018

Pizza perjantai - Premium

Lupasin teinineidille, että teen perjantaina pizzaa. Helppoa, nopeaa ja maistuu kaikille. Täytteissä teki mieli kokeilla jotain uutta. Jotenkin ajatus pyöri pakastimessa olevan mätipurkin ympärillä. Muut täytteet sitä mukaillen. Tämä on oma ohjeeni, vaikka aivan varmasti muutkin ovat tehneet jotain samantapaista. Yrittäjän kanssa pohdimme laitammeko kylmäsavulohen jo uuniin menevään pizzaan vai paistetun pizzan päälle. Nyt lohi kävi uunissa. Ehkä paras yhdistelmä olisi puolet lohesta uunin kautta ja puolet paistetun pizzan päälle. Teinineiti herkutteli perinteisemmillä mauilla jauhelihapizzan muodossa.


KYLMÄSAVULOHIPIZZA
(kahdelle)
1/2 annosta pizzataikinaa
*
1 prk (280g) grillattua artisokkaa
1 iso punasipuli
1-2 dl mozzarellaraastetta
150g kylmäsavulohta
raastettua sitruunankuorta
rucolaa
*
mätimousse:
mätiä
ranskankermaa
mustapippuria
ruohosipulia
raastettua sitruunankuorta

1. Valmista mätimousse sekoittamalla aineet keskenään. Ylimääräisen voi syödä uuniperunan täytteenä, tai vaikka leivän päällä. Kahteen pizzaan tarvitset 2rkl mätiä, 2 rkl ranskankermaa ja muuta maun mukaan
2. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 250-asteeseen ja laita pellit uuniin. Kauli taikina kahdelle leivinpaperille ympyröiksi. Levitä pizzapohjille juustoraaste, viipaloitu punasipuli, artisokat ja kylmäsavulohi. Vedä  leivinpaperilla olevat pohjat kuumalle pellille ja paista 8-10 minuuttia
3. Vedä kypsät pizzat pois uunipelliltä ja  raasta pinnalle sitruunankuorta. Lisää rucola ja mätimousse

Valmistusaika: 30 min + taikinan kohotus 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti