lauantai 9. joulukuuta 2017

Mökillä kalastettua

Lupasin yrittäjälle valmistaa isänpäivän lounaalle ruokaa Kivilahden hauesta. Hyvä reseptikin löytyi ajoissa ja yrittäjää hemmoteltiin haukiwallenbergillä ja rapukastikkeella Eliten reseptiä seuraten. Resepti Glorian ruoka & viinistä. Ohjeen bloggaaminen jäi, ja ajattelin kirjoitella sen ennen itsenäisyyspäivää. Niin vain itsenäisyyspäiväkin meni. Näin kuukausi isänpäivän jälkeen ensin pääruoka ja seuraavassa postauksessa alkuruoka. Ruoka oli aivan törkeän hyvää.

HAUKIWALLENBERG JA RAPUKASTIKE
kuudelle

wallenberg:
500g haukea
(meillä jo mökillä jauhettu ja pakastettu,teki rakenteesta vähän murumaisen)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 pientä anjovisfileetä
 sitruunan raastettu kuori
5 dl kuohukermaa
*
rouheita korppujauhoja (itse tehtyjä)
voita

1.Sekoita hauki, suola, pippuri ja anjovis rouheaksi massaksi monitoimikoneessa. Raasta sitruunankuori mukaan ja sekoita. Lisää kerma ohuena nauhana ja anna koneen käydä hiljaisella nopeudella. Kaavi massa kulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi
2. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen
3. Muotoile massasta 6 pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa ja paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Nosta pihvit leivipaperoidulle uunipellille ja kypsennä uunissa kymmenen minuuttia

rapukastike: 
(puolitin alkuperäisen ohjeen nestemäärän)
1 rkl tomaattipyreetä
5dl vettä
3 rkl hummerifondia
1/4 dl valkoviiniä
tuoretta tilliä
2 1/2 dl kuohukermaa
50g voita
sitruunan mehua
mustapippuria

1. Paahda tomaattipyreetä teräskattilassa kevyesti. Lisää vesi, fondi, viini ja kokonaiset tillinvarret. Keitä kovalla lämmöllä kunnes puolet nesteestä on haihtunut
2. Siivilöi tillinvarret pois. Lisää kerma ja keitä rauhallisesti 20 minuuttia
3. Kuutioi voi ja sekoita kastikkeeseen sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla

Tarjoile pihvit kastikkeen, perunoiden ja herneiden kanssa

Valmistusaika: 40min + vetäytyminen 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti