sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Sienilisäke paahtopaistille

Suunnittelin pyhäinpäivän ruuaksi pitkästä aikaa uunipaistia, osin yrittäjän toiveesta. Paistin valmistaminen siirtyi sunnuntaille, sillä pyhäinpäivänä meillä ruokaili neidin ystävä, joka ei syö lihaa. Eilen siis tarjolla pastaa, meille perinteisen Tapaninpäivän pastan ohjeella. Tänään valmistin paahtopaistin tutulla vakiintuneella ohjeella, myös paistin helppotekoinen, maukas kastike löytyy samasta linkistä. Tänään lisäsin kastikkeeseen rosmariinin oksan tuomaan lisämakua. Lisäksi perunoita ja porkkanoita uunissa paahdettuna sekä suppilovahvero-tomaattipaistosta. 

SUPPILOVAHVERO-TOMAATTIPAISTOS

n 1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita (tai noin 5 dl tuoreita)
punasipuli
3 valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta timjamia
rasia kirsikkatomaatteja
rypsiöljyä & voita
suolaa &  mustapippuria myllystä

1. Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan veteen muutama tunti ennen paistoksen valmistamista
2. Tee uunikuivatut tomaatit.  Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet
3. Levitä tomaatit ja valkosipulinkynnet leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle rypsiöjyä. Riivi timjamien lehdet päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita käsin. Paista 225-asteessa 10-15 min kunnes tomaatit ovat nahkean kypsiä. Nosta tomaatit sivuun
4. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi
5. Kuumenna paistinpannu, lisää tilkka rypsiöljyä ja teelusikallinen voita
6. Purista liotetut suppilovahverot kuivaksi. Paista suppilovahveroita käännellen muutama minuutti, lisää sipulit ja riivittyjä timjaminlehtiä, jatka paistamista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaatit, ja sekoita. Jos taloudesta  löytyy voit lisätä (lehti)persiljaa. 

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti